Stresscoaching

Professionele hulp bij stress

Een beetje stress is niet erg, maar wanneer jij structureel elke dag stress ervaart is dit erg ongezond. In sommige gevallen is professionele hulp bij stress noodzakelijk om weer geluk en rust te kunnen ervaren. Stress kan namelijk leiden tot vermoeidheid, een burn-out en een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Waar ligt de grens tussen gezonde stress en een burn-out? Deze grens is voor ieder individu anders. Wanneer jij altijd vermoeid bent, last hebt van concentratieproblemen, het levensgeluk mist of merkt dat je vaak verdrietig bent zonder specifieke reden, dan is het tijd om professionele hulp bij stress te zoeken!

Burn-out en coaching

Coaching tijdens een burn-out kan je helpen om stap voor stap de controle over je eigen leven terug te winnen en je dagelijks functioneren weer op het gewenste niveau te brengen. Een burn-out ontstaat na een langdurige periode van overbelasting. Deze overbelasting kan op de werkvloer plaatsvinden, maar het kan ook voortkomen uit een lastige privé situatie of een ingrijpende gebeurtenis. De klachten die voortkomen uit een burn-out kunnen heel divers zijn. In de meeste gevallen heeft men last van oververmoeidheid, spanningen en moeite met het nemen van beslissingen. De klachten kunnen zich op verschillende manieren uiten, maar er is altijd sprake van afnemende vitaliteit. Dit beïnvloedt ook vaak de omgang met anderen, de financiële situatie of het functioneren op je werk.

Het herstel en de behandeling bij een burn-out

Burn-out coaching biedt je handvatten om structureel grip terug te krijgen op je dagelijkse leven door stress te verminderen en controle te herwinnen over je werk-privé balans. Wanneer jij last hebt van een burn-out kun je vaak zelf moeilijk zien wat de weg naar herstel is. Je bent niet altijd in staat om op tijd op de rem te trappen en tijd te wijden aan jouw herstel. Een goede coach houdt jou deze spiegel voor zodat jij voldoende kunt focussen op jouw herstel. Zo help ik jou heel graag verder om weer met een gevoel van controle, eigenwaarde en nieuwe energie de deur uit te gaan!

Snel van jouw burn-out klachten af

Wil jij hulp om stress te verminderen of heb jij er te lang mee doorgelopen en wil jij herstellen van een burn-out? Neem dan gerust contact op.