Team coaching

Coachen van teams door JM-Coaching

Als een team vastloopt op de groepsontwikkeling of op het bereiken van doelen dan kan teamcoaching uitkomst bieden. In een team zitten immers meerdere persoonlijkheden met ieder hun eigen achtergrond en gedragingen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze persoonlijkheden op een positieve manier aansluiten en elkaar kunnen versterken en samenwerken? Allereerst zullen we altijd de huidige situatie in kaart brengen en bespreken welke ambitie er op dit moment is.

NLP teamcoaching

NLP is het fundament tijdens mijn trainingen. NLP staat voor: Neuro Linguïstisch Programmeren. Wij beleven de wereld om ons heen door middel van onze zintuigen. Om de hoeveelheid aan informatie te kunnen verwerken laten we informatie weg of vervormen het. Welke informatie je oppikt en welke je weglaat is verschillend per individu. Naar aanleiding van een gebeurtenis kan ons gedrag en datgene wat wij denken behoorlijk van elkaar verschillen. Dit maakt dat teamleden elkaar soms verkeerd begrijpen en er gedoe kan ontstaan. Tijdens de teamcoaching is communicatie en feedback een essentieel onderdeel. Elkaars standpunten begrijpen en elkaars kwaliteiten waarderen verstevigd de onderlinge band, bevordert de werksfeer en draagt bij aan het behalen van de afgesproken doelen. Het is een belangrijke voedingsbodem waarop het team zich verder kan ontwikkelen.

Het team versterken op een fijne manier.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het team, zal ik individuele interviews afnemen of gesprekken in kleine groepen. Hierdoor krijg ik een goed beeld van ieder individu en kan iedereen zijn of haar persoonlijke verhaal kwijt. Het is immers heel belangrijk dat iedereen gehoord en gezien wordt tijdens dit traject. De teamsessies zullen in 3 à 5 dagen plaatsvinden.  

Maak een afspraak

Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag meer informatie over mijn expertise in het coachen van teams? Neem dan gerust contact op.